Fältstudier – Emil!

Hej Emil! Så spännande men ett äventyr såhär till våren. Du ska alltså åka till Sydafrika på fältstudier. Innan jag börjar med alla frågor tänkte jag höra mig för lite mer personligt, vem är du, var kommer du ifrån och var huserar du nu?

Hejsan! Jag heter Emil Nilsson, är 23 år och kommer ursprungligen ifrån Uppsala. Jag är uppvuxen i en stor familj bestående av mamma, pappa och fyra syskon där jag är den andra i ordningen. Jag bor för tillfället i en studentkorridor på Ålidhem i Umeå.

Om du skulle beskriva dig själv med tre ord, vilka skulle det vara?

Ödmjuk, snäll och rolig :).

Varför just dessa?

Ödmjuk för att jag är medveten om mina begränsningar, vad jag är kapabel till och kan även erkänna mina fel.

Snäll för att jag anser mig vara omtänksam och alltid försöka se det bra och fina hos andra personer.

Rolig för att jag älskar att få folk att skratta och försöker så ofta som möjligt se det roliga i saker och ting.

Vad gillar du att göra på fritiden?

Träning är ett stort intresse och beroende på säsongen så ser man mig på antingen iksu, i skidspåret, löparspåret, hockeyplanen eller fotbollsplanen. Annars så tycker jag om att umgås med vänner och familj och när tid ges så spelar jag också gärna FIFA.

Och vad gör du till vardags?

Till vardags pluggar jag Socionomprogrammet, termin 3 på Umeå universitet.

Så, nu till Southern Ambition och resan till Sydafrika , hur föddes idéen?

Idéen föddes av Dinas föreläsning/information som gavs i skolan ht 12 om Southern ambition. Under denna period var jag väldigt tveksam om jag skulle åka på fältstudier eller inte, men med allt som Dina berättade om så kändes detta alternativ väldigt bra.

Varför blev det just Sydafrika?

Sydafrika har länge känts som ett intressant land, mycket på grund av den historia som landet har fått gå igenom och de spår som fortfarande finns kvar. Sydafrika är i behov av hjälp, och jag vill bidra med den lilla hjälp som jag kan erbjuda. Av den information som vi fick av Dinah så tyckte jag att organisationen och de projekt som fanns kändes väldigt hängivna och viktiga för de utsatta grupperna som de riktades till.

Vad vet du om Sydafrika?

Sydafrika är ett land som har fått utstå en stor del genom tiderna, främst genom koloniseringen och apartheid, och som har efterlämnat ett land präglat av en stor del fattigdom. Landet är i utveckling men fortfarande i behov av hjälp.

I övrigt så har jag förstått Sydafrika som ett land med en stor matkultur, med mycket god och lokalt producerad mat och inhemska råvaror. Vin är även något som jag alltid har förknippat med Sydafrika, tyvärr så är jag ingen riktig vindrickare men det planerar jag att ändra i och med denna resa.

På grund av mitt fotbollsintresse så känner jag även till Steven Pienaar, en fantastisk fotbollsspelare som tyvärr börjar gå mot sin nedåtgående period i fotbollskarriären.

Vilka förväntningar och föreställningar har du gällande Sydafrika och Kapstaden? Vad tror du att du kommer att få uppleva?

Som jag tidigare nämnde så tror jag att jag kommer att uppleva en stor matkultur bestående av mycket kött och fisk. Vinet hoppas jag också kunna vänja mig vid, men annars kommer jag nog till det mesta hålla mig till den sydafrikanska ölen.

Och gällande fältstudiearbetet, vad förväntar du dig gällande den biten? Förhoppningar? Farhågor? Förväntningar?

Mina förväntningar på fältstudiearbetet är att jag kommer att få uppleva en väldigt annorlunda kultur och normer jämfört med den svenska. Mina förhoppningar är att lära mig mycket nytt om Sydafrika, dess kultur och folk och även få nya perspektiv. Det förekommer alltid farhågor när man ska ut och resa, men det får man ta med i beräkningen.

Självklart kommer du säkert ha möjlighet att uppleva massa sightseeing också, vilka saker/platser vill du absolut inte missa?

Robben island är ett måste! Sen kommer det säkerligen att bli ett par svängar till V&A Waterfront och besöka restauranger och annat. Gansbaai är jag också väldigt sugen på att besöka och testa deras omtalade Shark cage diving. Att se The big five skulle också vara kul, men tyvärr så finns det inget safari med den möjligheten nära Kapstaden så vi får se hur det blir.

Avslutningsvis, var går drömresmålet (om du fick välja precis vad som helst) och varför?

Drömresmålet går till New York under hösten i två veckor. Jag har nämligen aldrig varit i USA, och New York känns väldigt lockande. Av allt jag har hört så känns New York som en helt fantastisk stad och något som jag MÅSTE få uppleva.

Tack så mycket för din tid och lycka till i vår!

emil_int

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *