Japanskt nakenbad

Dagens stora aktivitet var Ooedo Onsen Monogatari. Det är ett badhus med en twist. Jättefin byggnad med en känsla vad jag kan tänka mig gamla Tokyo var – Edo. Vi kom dit efter vanliga långfärden med tunnelbanan, men denna gång fick vi uppleva något speciellt. Ett förarlöst tåg-Monorailen! Tåget körde bra, och kom i håg utan hjälp av människan var och när den skulle stoppa. Coolt! Det var en smula dyrt att åka, men man får bra en bra utsikt över Tokyo så man får ta det som en turistbuss utan chaufför.

Framför oss i kön till badhuset, så blev 2 killar nekade inträde då de hade tatueringar. Ena killen hade en liten vid foten, men det är blankt nej. Så om ni ska dit, raka bort tatueringarna innan om ni vill in. Först får man välja en Kimono med tillhörande skärp runt midjan- En lätt morgonrock. Sedan glider killarna till sitt omklädningsrum och tjejerna till sitt. Där tar man av sig rubbet, utom kalsingar för att gå ut till det allmänna området med sin Kimono. Där möts man av små souvenirbutiker, matställen, och lite annat roligt. Sen kan man strosa runt här, då de kan erbjuda; bad i varma källor inne och ute. Fotbad utomhus. Massage och behandlingar mot avgift. Ett relaxrum med grymt sköna fothöljer och tv-apparater i dem där man kan slumra till efter badet – En höjdare!

Vi provade på badet först, så vi skiljde oss åt för att gå till våra omklädningsrum. Det är lite speciellt att traska ner i badet med bara en liten handduk på huvudet. Jag ryckte till då jag fick flashback från svenska badhus, och fick känslan att bara jag hade glömt badbyxorna, och snart kommer alla tjejer. Inte lätt alltid.

Jag gick efter en tid upp till relaxrummet för att möta upp Agata, men p.ga av misskommunikation missade vi varandra. Agata letade ett tag, besökte fotbadet ensam (och saknade Claes såklart) och gick sedan ut där hon hittar Claes sittandes och väntandes! Ja man kan ju inte alltid lyckas! Han var till och med inne med en orange väst och letade efter Agata 🙂 Vilken sötis! (Agata tyckte Claes var en sötis)

[flagallery gid=50 name=Gallery]

One thought on “Japanskt nakenbad

  1. Pingback: Resa till Tokyo? Tips och tricks? - Reseforum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *