Mot toppen med läskig lutning.

Väl hemma blir det lite vykortskrivning och slappande innan kvällens stora aktivitet. The Peak. Jag vet inte riktigt vad jag skulle förvänta mig men the peak ska i alla fall vara utsikt. Och det var det! Tuben till Central och sedan tog det kanske 10 min att gå till the Peak Tram Station, där man hoppar på en spårvagn som går rätt upp i luften i en ganska obehagligt brant vinkel, och brassar på rätt ordentligt vill jag minnas! Väl uppe blir det ett X antal rulltrappor till för att komma till terassen. Oj vilken utsikt! Hela Hong Kong by night lyser upp och att stå där på höjden är verkligen mäktigt. Dock lite svårt att få bra bilder där man är med men shit! Tog verkligen andan ur en.

Efter en BK middag (fortfarande inte hittat god kinesmat) så tog vi lite coola bilder på de häftiga byggnaderna på Hong Kong Island samt trädgården utanför tunnelbanestationen. Allt med Hong Kong är så vackert och genomtänkt och snyggt. Det är liksom stil och finess och fashion rakt igenom från trottoarer till blommor, till dekorationer och byggnader. Allt är som en helhet i perfekt harmoni och jag vet inte om jag har sett något liknande tidigare. Att få beskåda detta skådespel från ca 750 meters höjd var verkligen en bra avslutning på vår Hong Kong vistelse!

På kvällen skickade jag ut Claes för att posta vykort och köpa vatten, som alltid när man släpper ut honom på egna äventyr så blir jag ju lite orolig för man vet aldrig vad han lyckas hitta på för spännande! Men han kom hem utan vykort och inga mandariner så denna gång verkade allt ha gått bra!

One thought on “Mot toppen med läskig lutning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *