Palma – Strand och en stor dos av det äkta Spanien! Del 3

Vår bilresa fortsätter mot Palmanova och Cala Ratjada.

Om man har bil och befinner sig på Mallorca måste man så klart kolla in Palmanova och Magaluf som är de främsta charterorterna. Så mycket tingeltangel, restauranger, barer och neonskyltar har jag nog aldrig beskådat under mitt resande liv och då har jag ändå besökt Sunny Beach, Alanya och Rhodos. Om det fanns OS i galenskap och överbebyggelse så skulle Palmanova/Magaluf ta hem det. Anledningen till att jag drar bägge över en och samma kam är att de praktiskt taget vuxit ihop, gränsen har suddats ut helt enkelt. 2 positiva saker om Palmanova dock, stranden är väldigt fin och det finns en McDonalds precis vid stranden med en jättelik terrass med direkt havsutsikt. Så budget middag med fenomenal havsutsikt, då rekommenderar jag McDonalds Palmanova. Dessutom gratis WiFi!

Dag 2 på bil-sightseeingen bar det av mot en annan mysig liten kustort, Cala Ratjada. Där finns den i särklass bästa kycklingsalladen i världen, precis på strandpromenaden med utsikt mot havet, en restaurang vid namn Pasta Pasta, beställ Salade del sol + Pollo. Extraordinärt! Jag förstår hur banalt det låter med en kycklingsallad men den är ej av denna värld, upplevt den 2 ggr nu och jag längtar redan efter nästa. Gällande vårt sportande blev det tennis även denna dag, i Cala Ratjada. Vi spelade på Tenis Rancho Bonanza, helt fantastisk anläggning! Trevlig personal, grusbana (SJUKT SKOJ! – hade aldrig spelat på grusbana förut), bra rack, oändligt många bollar och bäst av allt, omklädningsrum med dusch! Så skönt att få skölja av sig svetten efter en match innan man åker vidare med bilen. Allt detta för endast 15 €, många pluspoäng här! Kan verkligen tänka mig att återkomma.

Turen går vidare till Artà, litet ställe med ett extremt mysig café där du sitter i en innerträdgård bland citronträd. Som om det inte vore nog med att det är en väldigt pittoresk inrättning så bjuder de även på gratis WiFi. Stort plus! Så alla resande bloggare/allmänna internetmissbrukare där ute, ta en paus i Artà och på Café Parisien. Ni kommer inte bli besvikna bland citronträden.

Eftersom vi promt skulle bada så åkte vi till Cala Bona som ligger alldeles vägg i vägg med Cala Millor. Det är väldigt mycket hotellkomplex där med stora pooler och vi såg vår chans att få ert dopp. Dock måste jag säga att poolen var sjukt kall (även om både jag och Claes tappert badade) men höjdpunkten var nog att ligga och småslumra i solstolen och njuta av värmen. Middag avnjöts på strandpromenaden i Cala Bona på en pizzeria, som är främst kända för sina pizzor men tydligen var inte Cesarsalladen så illa heller (och självklart uteservering mot havet – det är standard här). Finns även en riktigt lyxig restaurang här, befinner sig längst ute på en udde för att verkligen infria ”havsutsikten”, men smakar det så kostar det…

Golfbanan Pula var också något man var tvungen att se men då det pågick någon slags Europa tour fick vi inte ta någon kaffe där. Men väl värt ett besök baserat på information från våra guider (svärföräldrarna)!

 © Escaping Sweden 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *