Top 5 – Bangkok

Bangkok är för de flesta ett shoppingparadis samt för vissa inte värt så mycket tid att besöka. Vi utforskade Bangkok under några korta dagar och det visade sig att Bangkok nog har mer att erbjuda än vad vi hade trott! Vi hann inte med så mycket men dessa 5 saker kan vi i alla fall tipsa om.

1. Grand Palace

Det är liksom flera sevärdheter i ett. Riktigt häftiga byggnader om man vill se lite mer av den Thailändska kulturen, templet eller palatset kanske, där Emerald Buddha förvaras är riktigt häftigt. Vi uppskattade verkligen att gå runt inne på palatsområdet och beundra alla dessa byggnader och tempel. Se bara till att vara ordentligt påklädd, sarong/långbyxor samt minst en t-shirt, ärmar är ett måste fick jag lära mig den hårda vägen som slutade i ett spontanköp av en otroligt ful souvenir t-shirt.

2. Reclining Buddha

Om du är sugen på att se en gigantisk (då menar jag verkligen jättestor) Buddha som ligger ner så är detta templet för dig. Det är egentligen snabbt gjort, att spana in jättebuddhan, men det finns även en mysig trädgård in anslutning där man i tysthet kan promenera runt och njuta av det lugn som bjuds på i kontrast till Bangkoks hektiska stil.

3. Shopping

Nu var vi backpackers med begränsade tillgångar och tid så det blev inte så överdrivet mycket shoppande för oss. Tyvärr kan jag inte tipsa om de bästa marknaderna eller shoppingcenter men man behöver inte ha shoppat för att se att Bangkok har allt att erbjuda för den som vill spendera. Köpcentrum ligger vägg i vägg i centrum och det finns en uppsjö av affärer i alla prisklasser, allt från kopiorna till de dyrare märkesbutikerna. Shoppa loss!

4. Khaosan Road

Som turist så har du faktiskt rätt att bete dig som en turist emellanåt också. Khaosan Road är en typisk turist/tingeltangel gata med massa trams och skräp men också lustiga saker som fejkade körkort och snygga shotglas. Allt detta blandat med restauranger och pubar med en hel del besökare, så är du ute efter lite hederlig turist/charter-action så är det inte helt fel att ta sig en titt här!

5. National Stadium

Vissa sportfantaster har fetischer för att se olika arenor, så av den anledningen kan det ju vara skoj med ett besök. Om motiven dock är lagda mer åt motionshållet så finns det en hel del att erbjuda här! Riktigt billig och bra tennis kan man lira på deras banor och dessutom finns ett gratis ”ute-gym” där du kan ”biffa” lite med Thailändarna.

© Escaping Sweden December 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *