Volontärintervju – Mariam

Hej Mariam! Så spännande men ett äventyr såhär till hösten. Du ska alltså åka till Sydafrika som volontär. Innan jag börjar med alla frågor tänkte jag höra mig för lite mer personligt, vem är du! Var kommer du ifrån och var huserar du nu?

Trots min solkänslighet så är jag född vid varmare breddgrader, nämligen i Irak. Mina föräldrar drog med sig sitt pick och pack till Stockholm när jag var drygt 1 år. Vi har sedan den dagen bott i Hägersten.

Om du skulle beskriva dig själv med tre ord, vilka skulle det vara?

Oj ord är så svåra. Bjuder på en mening! Ett optimistiskt kontrollfreak fylld av iver.

Varför just detta?

Det är jag i ett nötskal. Nästintill alltid glad med ett behov av ordning och reda i livets alla kategorier. Sedan är jag ofta lite som ett barn, vill lära mig allt, se allt och förstå alla.

Vad gillar du att göra på fritiden?

Detta året har varit fokuserat på rädslor så mycket har handlat om att utmana diverse fobier såsom ex. min höjdskräck (hoppade fallskärm) och nålrädsla (ska börja ge blod!).

Och vad gör du till vardags?

Jobbar, pluggar, tränar, planerar och umgås.

Så, nu till Southern Ambition och resan till Sydafrika som volontär, hur föddes idéen?

Den har funnits så länge jag kan minnas. Jag har alltid haft ett stort behov av att hjälpa andra människor och i samband med det lindra min egna ”rädda världen’’-ångest haha.

Varför blev det just Sydafrika?

Jag tror i ärlighetens namn att det lockade för att det ligger så långt bort och alltid har känts lite främmande. Sedan har givetvis media haft sin påverkan, som ung växte jag upp med bilden av att just Afrika överlag har haft det svårt alltför länge. Just Sydafrika var nog enbart en slump.

Vad vet du om Sydafrika?

Jag har väl lite baskunskaper såsom vart det ligger, hur dess historia ser ut samt att jag kan förvänta mig en hel del fantastiska intryck från både natur och djurliv.

Vilka förväntningar och föreställningar har du gällande Sydafrika och Kapstaden? Vad tror du att du kommer att få uppleva?

Jag har absolut ingen aning. Vågar inte ens tänka tanken. Känns så överväldigande.

Och gällande volontärarbetet, vad förväntar du dig gällande den biten? Förhoppningar? Farhågor? Förväntningar?

Jag är väldigt känslosam så jag förväntar mig givetvis att få en större förståelse för andra människors situation men också att bli lite mer hårdhudad. Allting i livet är relativt och lycka behöver inte vara att ha alla bekvämligheter. Min största rädsla är att jag inte ska känna att jag har gett tillräckligt.

Självklart kommer du säkert ha möjlighet att uppleva massa sightseeing också, vilka saker/platser vill du absolut inte missa?

Oj nu känner jag mig lite dum men jag har ingen aning. En vingård? Robben Island?  Table Mountain? Cape Town Aquarium? Marknader? Det känns som att det jag verkligen vill uppleva är gratis ändå J

Avslutningsvis, var går drömresmålet (om du fick välja precis vad som helst) och varför?

Nya Zeeland. Helt enkelt för att jag för länge sedan fick för mig att det är fantastiskt. Säkerligen på grund av Sagan om ringen-trilogierna.

Tack så mycket för din tid och lycka till i höst! Med liveuppdateringar från volontärerna hittar ni på deras blogg. För mer information om volontärarbete eller fältstudier i Sydafrika kontakta Dina eller Tania från Southern Ambition dshnino@gmail.com & tania@southernambitionafrica.com

© Escaping Sweden Oktober 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *