14h Bebisflight & Dubai.

Så! Eurotour 2014 har tagit sin början. Vi har ett rätt späckat schema fördelat på 3 länder och allt detta med en bebis i släptåg! Jag ska erkänna att jag var rätt nervös inför 14h i en plåtburk med en lätt oberäknelig 6-månaders men det gick över förväntan! Jag säger bara två saker:

– Bärsele.

– Två föräldrar.

-Bassinnett (och ett dugligt flygbolag med rymliga korridorer på planet)

Med denna kombo är det en piece of cake. Nog om det! Trots att vi gled genom vår flight och vår avkomma charmade hela Emirates Crewet (har typ otaligt med söta bilder från deras coola polaroidkamera, de tar alltså kort på bebisar och skriver under med flightnummer etc så vår plutt har ett “First Flight Certificate”). Jag måste säga att jag ÄLSKAR Emirates. Flugit med dem en gång tidigare och det var nice men alltså det var SUPERNICE. Så. Ja. Flyg Emirates. Superskönt med endast ett stopp mellan Sydney och Stockholm.

Dock så blir ju allt sällan som man har tänkt sig här i livet, självklart är vårt plan försenat så vi missar vår connection till Stockholm. Detta innebär alltså att vi får ett all inclusive hotell (Copthorne) bokat för oss (till och med baby cot) och en hel dag i Dubai då vi landade tidigt tidigt. Jobbigt kan vissa tycka (en av våra svenska medresenärer stod och SKREK på customer service agenterna på plats på knagglig svenskengelska hur OUTRAGEOUS det var medan den stackars killen försökte förklara att han inte kan försena alla dagens avgångar för oss 5 svenskar). Dock älskar jag Dubais flygplats och plutten gled förnöjt i en härlig röd McLaren paraplyvagn över det skinande polerade golvet så allt som allt, inte speciellt traumatisk upplevelse.

DSC_0784

DSC_0776 DSC_0738

Hotellet var helt ok! Dock kostade internet en halv förmögenhet (2h typ 100 SEK och självklart fumlade vi och köpte två sådana istället för 24h för 200 SEK, ja dumsnålt). En annan sak som förundrade mig var bristen på toalettpapper, jag antar att den där lilla duschen bredvid toaletten är the way to go? Bufféen var fab dock! Värt att notera.

DSC_0745 DSC_0770

Efter 3 samtal till front desk och ett “there is an URGENT NEED for toilet paper” fick vi en rulle.

DSC_0773 DSC_0775

Vi tog det piano i alla fall (mantra: vi reser med BAAAAARN då måste man ta det LUUUNGT) och nyttjade dagen till ett besök i Dubai Mall och fika med Veera min kära vän från Göteborg som numera är en Emirates flygvärdinna som reser världen runt! Eftersom vi inte fick med oss något bagage på vår lilla mini-Dubai-Vacay blev det raggardusch med samma taskiga kläder som vi redan rest i 14h i. Epic fail att inte packa ombyte i handbagaget, dock kommer Veera to the rescue med ett par flipflops som en skänk från ovan då jag har på mig skinn boots. Notera, jeans, skinn boots och typ 37 gradig bastu-värme. Inte bra kombo. Än sämre var att vi lyckades åka ifrån Veera och tillbaka till hotellet UTAN mina boots. Nya, dyra boots. Tur Veera är bäst i världen och trillade förbi med dem 😉 Jag kan lova att detta är bara den första incidenten av AMNINGSHJÄRNA ON THE ROAD.

DSC_0760 DSC_0750 DSC_0749

Observation från både flygplatsloungen och på caféer ute var att servitriserna älskar barn = rycker ungen ur famnen på en och bjuder på lek och tjo som om det inte fanns någon morgondag. (Hur ska vi leva upp till detta när vi kommer hem igen?).

DSC_0787 DSC_0761

 

Så so far resa med barn? Ingen större baggis.

– Långflyg CHECK

– Gratis barnvakt så man kan dricka kaffe och äta frukost ifred CHECK

– Offentlig amning (med sjal, man vill ju inte riskera böter?!) CHECK

– Pluttans antal länder innan 1 år? TVÅ! (sover man över så räknas det som ett besök)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *