Mat, mat, mat, mat. Pierogi! (& Large Balls)

Det kanske inte riktigt framgått med när vi vanligen åker till Polen är det mat, mat, mat, mat då kulturen egentligen inte tillåter att man umgås utan att äta (eller dricka egentligen för den delen men pga bebis blir det ju inga liter öl direkt). Detta besök är inget undantag, det är fika och mat och kakor från tidigt morgon till sen kväll, känns redan som att man gått upp minst 5 kg på 2 dagar. Samtidigt vill man ju njuta, då jag är här så sällan och vissa saker bara inte kan avnjutas någon annanstans. Vi mötte upp farfar på Jan Olbracht för lite egen bryggd öl, favoriterna var helt klart pepparkaka och veteölen. Mums!

DSC_0023 DSC_0024 DSC_0030 Vi satt i en tunna.

DSC_0061

Efter ölen var det dags för veckans höjdpunkt. Pierogi eller piroger på min farbrors restaurang Leniwa (betyder lat). Huvudrättspiroger och efterrättspiroger. Allt från spenat, fetaost, ryska (keso, potatis och lök) till kött, kål, osv. Efterrättsvarianten är med keso, blåbär och andra goda frukter med yoghurt eller vanlijsås till. Det var en tur till himlen helt klart.

DSC_0067 DSC_0068 Standard efter pierogi är lite glass hos Lenkiewicz. Kulorna var inte av en nådig storlek, vi rullade ju lätt därifrån. Sedan blev det en rejäl skrattfest också när Claes basunerade ut på engelska “I have never seen such large balls!”.

DSC_0074

2 kulor på Lenkiewicz.

DSC_0085Min vackra dansanta systeryster. Dansar OCH kör vagn. Multitasking.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *