Min favorita polska stad. Gdansk!

Efter en liten vilodag i Dubai blev det Stockholm, mys med David och träffa Claes mormor i Nyköping samt plocka upp min kära syster Zuzanna som ibland figurerar som författare här på Escaping. Nästa anhalt på touren är Polen, vi flög med Wizz Air som är polens svar på Ryan Air, billigt men ja, intressant. Främst kul att Claes lyckades klicka bort Plutten vid online incheckningen så när vi kom fram till flygplatsen saknade vi en biljett. Som tur var gick det att lösa på plats (mot en avgift) och ibland undrar man ju egentligen om det lönar sig att åka med lågpris för en massa fuffens leder ju ändå till extra utgifter. Annars så gick det bra, att flyga 50 min efter 20 timmar är ju som en promenad kring huset.

Liten observation dock, Skavsta flygplats. Är det Fort Knox? Vita Huset? Det var av med skor och barnselar, ut med det ena och det andra, provtagning på vätskor (bröstmjölk he he) etc. En rigorösare säkerhetskontroll får man ju leta efter! Blev lite chockad efter Sydney och Dubai där de var mycket mer tillmötesgående (med barn brukar man ju få åka i gräddfilen på alla sätt och vis). Men inte på Skavsta alltså! Kom gärna naken 🙂

När vi kom till Gdansk fortsatte eländet. Hyrbilen vi hade bokat hade försvunnit, vouchern var på vift, inget av bolagen hittade oss och till slut fick vi boka en (lite trång) bil på plats för typ dubbla summan (förboka ALLTID hyrbil är lärdomen). Första anhalt? Gdansk gamla stan! Själv hade jag inte varit på evigheter och Claes och plutten hade ju aldrig varit. Lite blåsigt dock men superfint!

DSC_0796

Centralstationen, Gdansk.

DSC_0800 DSC_0806

Kullerstensgator.

DSC_0807

Saluhallen.

DSC_0809

Jag har så mycket fina barndomsminnen från Gdansk, då vi oftast kom med färja och bil blev det att vi gick i gamla stan och fikade, tittade på de fina husen och vad som såldes i stånden då det ofta var marknad på gång. Nu är gamla stan väldigt fint restaurerad och jag älskar de färgglada gamla husen. Folk har en viss bild av Polen men det känns roligt att kunna visa en fin sida! För det finns verkligen mycket vackert här också! Och brunk finns ju överallt.

DSC_0812 DSC_0818

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *