Palma: Deia

För den modige kan man fortsätta upp i bergen efter Valldemossa och ge sig upp mot Deia som kräver en riktig slingrig väg ännu högre upp i bergen. Här ryktas det finnas en hel del flådiga villor som ägs av Hollywoodkändisar som Michael Douglas och Catherine Zeta-Jones.

Jag vet inte om det är våra resor jorden runt som härdat oss (kan ärligt säga att jag är glad att det var mörkt ute den natten vi skumpade runt i en buss från Puno till La Paz för jag kan bara föreställa mig stupen) så tyckte jag inte att vägen upp till Deia var så läskig. Ja det var högt och slingrigt men ändå inte den här rasa ner för stupet känslan på något sätt.

På väg upp fanns det möjlighet att stanna till vid en utkiksplats som bjöd på en helt magisk vy över havet och solen som var på väg ner i det. Ofta är det så ändå att för att få de här riktigt överjordiska vyerna så måste du komma upp på en höjd. Väl uppe i Deia så blev jag helt betagen av dess charm och atmosfär. Det är något speciellt med bergsbyar, vet inte om det är luften, arkitekturen, upplägget eller någon slags kombination. Någonting speciellt är det i alla fall och det är otroligt svårt att beskriva i ord. Så här kommer lite bilder istället.

DSC_0318

 

Magi i form av utsikt.

DSC_0319

DSC_0324

 

Kärlek.

DSC_0345

DSC_0347

Catherine Zeta-Jones hus?

DSC_0349

DSC_0350

Grönskande bergsby.

 

One thought on “Palma: Deia

  1. Björn

    Läste nu i veckan att Gwynnet Paltrow med barn hade lånat Michael Douglas och Catherina Z Jones hus i Deija under en vecka…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *