Port Stephens & Beaches

Om du befinner dig i Sydney och är sugen på en kortare roadtrip inom NSW men vet inte riktigt var du ska åka så är Port Stephens platsen för dig! Det är en lagom, endagsutflykt som också kan förlängas till en skön helg. Eftersom det är endast 3 timmar från Sydney krävs det inte alltför mycket planering men Port Stephens kan verkligen bjuda på något unikt i form av stränder om Bondi och Manly börjar kännas som gammal skåpmat.

Vi gjorde en dagstur där vi besökte två stränder 9 Mile beach och Birubi Beach. Det tog ungefär 3,5 timmar att köra med något stopp på vägen, vi åkte hela familjen vilket innebär kanske fler stopp än om ett kompisgäng åker. Det var inga problem att hyra en bil för den dag, vi brukar ge oss på ebilhyra.se som alltid bjuder på ett grymt bra pris! Var även inga problem med barnstol tror bilhyran kanske landade på omkring 600 SEK och vi var nöjda som alltid!

9 mile beach är en skön strand som bjuder på lite avskildhet samtidigt som vågorna definitivt dög för surfing och skoj! Även om 9 mile beach är i en vik så kändes det fortfarande som havet och nästan lite av en känsla av att vara ute i naturen då det inte är någon direkt tätbebyggelse inom synhåll som i Sydney. Gott om plats, inga försäljare och fanns badvakt under dagen! Det enda man bör tänka på är att ta med sig parasoll etc speciellt om man åker med barn för det finns ingen uthyrning, själv satt jag i någon slags hemmabyggd anordning över huvudet med bebisen i BabyBjörn på magen. Inte fullt genomtänkt.

DSC_0095 DSC_0096 DSC_0097 DSC_0101 DSC_0106

Birubi Beach är väl den jag skulle klassificera som häftigast! Otroligt bred och oändligt lång! Du kan köra med 4wd på stranden och den känns otroligt mäktig. Men det är inte allt, ”bakom” stranden skymtar vad jag skulle kalla kort och gott en öken. Sanddyner så långt ögat kan nå, inte nog med att det är en överväldigande syn, det bjuder även på äventyr i form av fyrhjulingsracing i sanddynerna. Det om något vore en upplevelse! Finns ett par firmor som erbjuder turer på ”Stockton Sand Dunes” som innehåller allt från fyrhjulingar, hummrar till ”sandboarding”. Helt enkelt upplagt för en heldag!

DSC_0134 DSC_0135 DSC_0137 DSC_0140 DSC_0143 DSC_0160

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *