Southern Ambition skickar volontärer i höst – detta är en av dem!

Som ni har kunnat läsa tidigare så skickar alltså Southern Ambition ett gäng volontärer till Kapstaden och Sydafrika i höst. Escaping Sweden har tagit tillfället i akt och pratat lite med dessa för att ta reda på vilka de är, vad de har för förväntningar och hur det kom sig att det blev Sydafrika!

Hej Janilla, så spännande med ett äventyr såhär till hösten. Du ska alltså åka till Sydafrika som volontär. Innan jag börjar med alla frågor tänkte jag höra mig för lite mer personligt, vem är du! Var kommer du ifrån och var huserar du nu?

Jag heter Janilla Johansson är 21 år och bor i Halmstad.

Om du skulle beskriva dig själv med tre ord, vilka skulle det vara?

Social, positiv och glad.

Varför just dessa?

För att jag är en väldigt social tjej som älskar att träffa nya människor och är i stort sett alltid glad och positiv. Så tycker att de tre orden passar mig bra.

Vad gillar du att göra på fritiden?

Träffa kompisar, resa, festa, vara hemma med familjen och djuren.

Och vad gör du till vardags?

Just nu jobbar jag på MAX hamburgare.

Så, nu till Southern Ambition och resan till Sydafrika som volontär, hur föddes idéen?

Jag var i Sydafrika som volontär mellan januari-april i år, så fort jag satte mig på planet hem ville jag hitta någon organisation eller liknande så att jag kunde åka tillbaka igen.

Varför blev det just Sydafrika?

För att jag är kär i Sydafrika!

Vad vet du om landet?

Vet inte så mycket om hela Sydafrika, men vet att huvudstaden heter Pretoria, att det var mycket oroligheter förr med apharteid och att Nelson Mandela är en väldigt stor person där. Han var den första svarta presidenten och han satt i fängelse på Robben Island. Vet också att det finns mycket fattigdom och tråkigheter.

Vilka förväntningar och föreställningar har du gällande Sydafrika och Kapstaden? Vad tror du att du kommer att få uppleva?

Jag hoppas att jag kommer att tycka om Sydafrika, Kapstaden lika mycket som förra gången jag var där. Kommer att få uppleva vacker natur, trevliga människor, fattigdom, en fantastisk stad. Kommer även träffa mina kompisar och min gamla värdfamilj vilket kommer bli väldigt kul!

Och gällande volontärarbetet, vad förväntar du dig gällande den biten? Förhoppningar? Farhågor? Förväntningar?

Jag kommer att vara på projektet youth solutions, så jag förväntar mig att få se mycket tråkigheter eftersom det gäller gatubarn, så som kriminalitet och utanförskap. Jag förväntar mig och hoppas att vi ska kunna hjälpa barn och ungdomar bort från gatorna och kunna ge de en bättre start i livet.

Självklart kommer du säkert ha möjlighet att uppleva massa sightseeing också, vilka saker/platser vill du absolut inte missa?

Jag hann med mycket utav det förra gången, så har redan varit på Garden route, Table mountain, Lion’s head, Robben Island och safari vilket var det som jag helst ville hinna med. Men kan såklart tänka mig att göra detta igen, även att åka och äta på Mzoli’s , älskar det stället! Men denna gång tror jag att jag ska satsa på att lära mig surfa!

Avslutningsvis, var går drömresmålet (om du fick välja precis vad som helst) och varför?

Sydafrika och Australien. Har alltid velat åka till Australien, har många kompisar som har varit där och de har berättat massor, så dit måste jag åka någon gång!

Tack så mycket för din tid och lycka till i höst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *