Spontan livräddning på ön!

Första morgonen på Gili, det är rätt grymt att vakna i en glaskub med halmstrån till tak. Det är som att vara i ett tropiskt paradis, vilket vi faktiskt är! Det är svårt att tro att det är sant. Vi har ju en egen liten utegård där vi får serverat frukost som faktiskt ingår i vårt boende. Riktigt bra frulle dessutom! Pannkaka för Claes och omelett för mig. Gudomligt!

Efter frukosten är det dags att utforska ön, så vi hyr cyklar. Målet är att cykla runt ön och se på alla vyer. På vägen ser vi en herre som typ håller på att drunkna så Baywatch-Claes och en annan snubbe hoppar i i äkta gentlemanna-anda för att hjälpa honom in till stranden. Action!

Annars är ön väldigt vacker, vilka vyer! Vi stannar till och Claes snorklar lite medan jag solar och efter det tar vi en lunch för att orka cykla vidare. Vi åt varsin sallad men den vart sådär, mest bara grönsallad men vafasiken man kan inte alltid lyckas. Vår bordskamrat från England rapade konstant vilket också inte direkt bidrog till upplevelsen. Dyrt var det också! Vi tog oss upp på våra cyklar och trampade på. Vägarna här på Gili Trawangan är inte lika underhållna som en tysk autobahn, lite grus, lite gropar, lite gupp, men på vissa partier får man sig en asfaltbit. Agatas cyckelkedja hoppade i runda slängar 32 gånger, så hennes humör var inte på topp. För varje gång den hoppade så blev hon lite extra irriterad.

Vi kom till slut runt med en del möda och Agata passade på att byta cykel då vi hade dem för 24 timmar och tänkte ta oss iväg en andra gång för att eventuellt hitta lite tennis.

[flagallery gid=82 name=Gallery]

One thought on “Spontan livräddning på ön!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *