Zuzanna & Kristina taking on England/Irland!

Då var det dags för vår Student-Nomad Zuzanna att ge sig ut igen. Den här gången tar hon sig an England (IGEN???) och Irland tillsammans med sin vapendragare Kristina. Det blir en tur till London och en till Dublin, med dessa fantastiska städer finns det inga begränsningar på vad detta äventyr kan bjuda på! Vi tog ett snack med Zuzanna för att få en lite bättre bild av vad denna resa kan komma att bjuda på….

Så det är dags att ge sig ut ”on the road again”! Vem åker du med och vart ska ni, kan du ta oss genom rutten?

Jag åker med Kristina Mosally och vi ska först spendera några hektiska dagar i London för att sedan njuta av påsken i Dublin!

Hur och med vilka flyger ni?

Vi flyger med en stor variation av bolag, haha. Först Norwegian till Stockholm [från Umeå], sedan Brittish Airways till London. Därefter vidare med Ryan Air till Dublin och avslutar med SAS hem till Sverige!

Vilka är dina bästa tips för när man reser med ett lågprisbolag?

Kolla upp alla mystiska villkor i förväg, tex exakta bagage tillåtelser med mått, antal osv. Därefter vara noga med om man har online-check in att skriva ut boardingcard som inte är samma som bokningshandlingen… Var beredd på hårda regler och dyra böter om man missat något! Samt lustiga dokument där man får leta bland knäppa bilder och annonser för att sedan hitta bokningsnummret skrivet minimalt längst ned i hörnet.

Hur kommer det sig att ni har valt att åka just hit?

Vi båda gillar London, så ett stopp där var självklart! Sen har vi tänkt länge på att åka till Dublin och det är perfekt under påsken, lite natur och gamla byggnader med mysig atmosfär för att komma in i en harmoniskt helg stämning! Som en bonus är Kristina expert på att härma dialekter, så att få höra henne prata irländska i några dagar är ju roligt bara det.

Har ni några bestämda planer på vad ni absolut måste göra eller se? Eller tar ni det som det kommer?

Generellt ska vi mest ta det som det kommer, det kommer bli väldigt mycket skratt och förmodligen en hel del kaos men några saker har vi planerat! I London har vi bokat balett i en antik teater så det kommer bli riktigt kul! Sen tänkte vi hyra cyklar och hoppas på bra väder. I Dublin ska vi möta upp en irländsk vän som jag träffade i nya zeeland, besöka lite historiska platser, promenera i parker och ta det lugnt. Kanske besöker Guinness brewery om tid finns!

När du, Zuzanna, är ute och reser brukar ju oväntade, lustiga och äventyrliga saker ske, förväntar du dig att denna resa kommer att gå i samma anda?

Det skulle förvåna mig oerhört om den inte gjorde det! Jag och Kristina är rätt lika på den punkten så det mest logiska är ju att de oväntade sakerna blir dubbelt så lustiga!

Om du skulle beskriva din reskamrat med 3 ord, vilka och varför?

Knasig – Kan inte förklaras utan det måste upplevas. Kan kort bara konstatera att hon är den knäppaste personen jag vet!

Rolig– Tar ungefär 2 sek innan vi brister ut i skratt så fort vi ses.

Dansgudinna! – Hon äger allt på dansgolvet och jag längtar efter att dansa med denna knasboll varje dag!

Sist men inte minst, what is up med plastpåsen på instagram? (aka handbagaget?)

Hahaha!! Short story: jag har ingen handbagage-väska + jag äger inga kläder. Men är öppen för att ev investera i en väska, vem vet vad jag kommer släpa hem mina ägodelar i, to be continued…

Vi kommer att få följa med denna resa via LIVE-kategorin här på escapingsweden.com! Så enjoy detta nya format och det ska bli otroligt spännande att se vad dessa två kan ställa till med på ett par dagar 🙂

KristinaZuzanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *